سودو موناس در دو حالت نیاز به برخورد جدی دارد و لازم است بستری شود.
1.اولین بار باشد که سودوموناس رشد کرده باشد مخصوصا اگر سن بیمار پایین است.
2.دچار حمله حاد ریوی شده باشد که این علائم. شامل افزایش سرفه افزایش خلط تغییر رنگ خلط تب کاهش اشتها کم حوصله و بداخلاق شدن بیمار کاهش اشتها.کاهش وزن و بدتر شدن نوار ریه نسبت به قبل میباشد.
در مواقعی که بیمار سودوموناس دارد و نتوانسته ایم انرا ریشه کن کنیم و 2 مورد فوق نیز نداشته باشد نیازی به بستری و اقدام شدید نیست و با تجویز ازیترو مایسین یک روز درمیان و توبرومایسین هر روز. میتوان سودوموناس را کنترل کرد

بهترین مثال برای ارزیابی نحوه عملکرد میکروب سودوموناس در ریه بیماران مبتلا به سی اف مقایسه این میکروب با کوه اتشفشان است . همانگونه که کوه اتشفشان هر از چند گاهی فعال و غیر فعال میشود این میکروب نیز در ریه این بیماران گاهی فعال شده و زمانی نیز خاموش و غیر فعال می شود ولی شاید هرگز نتوان انرا نابود کرد ولی میتوان فعالیت آنرا به حداقل رسانده و انرا مهار نموده .وفعالیت آنرا نحت کنترل در آورد.
نکته مهم این است که بدانیم هر وقت کوه اتشفشان ریوی که همان سودوموناس باشد فعال میشود بشدت مخرب خواهد بود و هر گاه این کوه اتشفشان خاموش باشد تخریب ان به حذاقل می رسد بناربر این وظیفه ما این است که این کوه اتشفشان یا سودوموناس هرگاه فعال شد به سرعت اقدام به مهار و درمان آن کنیم و هرزمانی که خاموش و غیر فعال شد انرا در حالت خاموش نگه داریم .درمان فعال شدن سودوموناس در بیمارستان و با تجویز دو نوع انتی بیوتیک قوی صورت میگیرد که در حقیقت امیکاسین تزریقی و سفتازیدیم تزریقی می باشد.
.پس از فروکش کردن اتشفشان و خاموش نمودن ان لازم است آنرا در حالت خاموش و خفته نگه داشت. انجام فیزیوتراپی و توبرامایسن استنشاقی طولانی مدت برای چندین سال متمادی و همچنین تجویز خوراکی ازیترومایسن به همین منظور است. به عبارت دیگر تجویز این داروها جهت جلوگیری از فعال شدن مجدد میکروب سودوموناس می باشد.
سوال و جواب در مورد باکتری سودوموناس بین دکتر کتی اومالی متخصص مشکلات تنفسی فیبروز کیستیک در بیمارستان شیکاگو و دکتر جان از دانشگاه میشیگان که صاحب نظر و خبره در مورد باکتری به نام سودوموناس (Pseudomonas) است در زیر میاید. در این مصاحبه روش های کاهش احتمال ابتلا به آن برای افراد مبتلا به فیبروز کیستیک (Cystic Fibrosis) یا CF صحبت می شود.
کتی: سوال اول من، سودوموناس چیست؟
جان: سودوموناس یکی از چند باکتری است که می تواند در افراد مبتلا به CF ایجاد بیماریزایی کند. اتفاقاً می شود گفت که این میکرب رایج ترین باکتری است که باعث عفونت ریه های افراد CF می شود. ۷۰ تا ۷۵ درصد بزرگسالان جوان که CF دارند از سودومونا رنج میبرند. سودومونا گونه های زیادی دارد. سودموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) رایج ترین گونه ای است که بر عفونت CF تأثیر می گذارد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها