بیماران سی اف مستعد عفونت مکرر ریه هستند، همچنین اکثریت آنان از سوتغذیه نیز رنج میبرند. بر اساس گفته محققان، تغذیه مناسب موجب افزایش فعالیت فرد و بهبود وضعیت زندگی وی میگردد. تمامی بیماران باید از ویتامین های A, D, E, K و همچنین کلسیم، آهن، نمک ،زینک ، سلنیوم و همچنین نوشیدنی های پر کالری پر پروتیین در رژیم غذایی خود استفاده کنند. همچنین میزان کافی آنزیم (کرئون) استفاده کنند.( از پزشک خود در مورد میزان مصرف کرئون راهنمایی بگیرید.) ین مطالعه نشان میدهد ک تغذیه مناسب موجب بهبود عملکرد ریوی میشود.

یکی از عوامل اساسی در کاهش پیشرفت بیماری سی اف، داشتن شیوه زندگی سالم میباشد ک تغذیه جز اساسی آن است. با توجه ب مقالات اخیر انجمن سی اف کانادا، بیماران کانادایی ده سال بیشتر از بیماران امریکایی عمر می کنند ک یکی از دلایل آن داشتن تغذیه مناسب در بیماران کانادایی است.
طبق یافته های انجمن سی اف کانادا، ارتباط بسیار محکمی بین تغذیه خوب و بهبود عملکرد ریوی وجود دارد و مطالعات نشان داده اند افرادی ک تغذیه مناسب را دریافت میکنند، عملکرد ریوی بهتری دارند. زیرا تغذیه مناسب سبب تقویت سیستم ایمنی شده و موجب دفاع بهتر بدن در برابر عوامل بیماری زا و عفونت میگردد. رژیم پر پروتیین، پر کالری ب همراه مصرف زیاد نمک و چربی (٣٥٪‏ کالری روزانه در یک فرد سی اف باید از چربی تامین گردد.) و ویتامین و کلسیم برای بیماران سی اف توصیه شده است. بیماران سی اف ١٠ تا ٥٠ درصد کالری بیشتری نسبت به افراد نرمال نیاز دارند. از انجایی ک چربی در مقایسه با پروتیین و کربوهیدرات بیشترین میزان کالری را فراهم میکند، به این بیماران توصیه میگردد ک رژیم پرچرب داشته باشند.

رژیم روزانه بیماران سی اف باید شامل تمام موارد زیر باشد:
١:سبزیجات و میوه ها: دارای ویتامین ، املاح، فیبر
٢:نان: بهترین نوع آن نان جو میباشد ک با داشتن میزان بیشتر فیبر حرکات روده را بهبود می بخشد.
٣:شیر و لبنیات: شیر های پرچرب، فرآورده های غنی شده با سویا، پنیر و ماست. این گروه سبب استحکام استخوانها میشود.
٤:گوشت و مواد پروتیینی: برای عضله سازی، ترمیم زخم، مبارزه با عفونت و ترمیم سلولها لازم است.شامل گوشت قرمز، ماهی، مرغ، بوقلمون، حبوبات، آجیل، تخم مرغ، سویا
٥:مایعات: نقش مایعات در زندگی روزانه این بیماران بسیار ضروری می باشد، با افزایش فعالیت بدنی و افزایش دما نیاز به آب و مایعات بیشتر می شود. میزان نیاز بدن به مایعات بر حسب سن، وزن، فعالیت بدنی، وضعیت آب و هوایی و وضعیت جسمانی متفاوت است.یک فرد سالم روزانه به حداقل ٦-٨ لیوان آب نیاز دارد. کم آبی برای بیماران سی اف میتواند بسیار خطرناک باشد.
علایم کم آبی شامل: سر درد، تهوع، استفراغ، ضعف، خواب آلودگی و دهان خشک می باشد؛ اگر با این گونه علایم مواجه شدید سریعاً به کلینیک سی اف مراجعه کنید.

محدودیت غذائی برای این بیماران وجود ندارد و دریافت کالری بیشتر از اصول اولیه برای رشد این بیماران است در صورتی که بتوان وزن این بیماران را به صورت نرمال حفظ کرد مشکلات ریوی انها بشدت کاهش می یابد به عبارت دیگر افزایش وزن به صورت ایدال با حفظ سلامت ریه ارتباط تنگاتنگی دارد.لازم است علاوه بر ح افزایش مصرف کالری سعی شود تغذیه این بیماران بیشتر از پروتئین و چربی تامین گردد
بنابراین لازم است تمامی بیماران توسط متخصص تغذیه ویزیت شوند


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها